OFERIR LOCAL A OCUPES, QUINES CONDICIONS ?


El tema d’avui, és bastant actual, on grans ciutats (Madrid, Barcelona, etc), estan pensant en cedir locals a grups d’ocupes, però heu pensat per quina raó i quines conseqüències pot portat?

És ben sabut, que n’hi ha varis grups – associacions controlats per ocupes, i si dones un local a un grup, obres la beda, és a dir, llavors a tots grups els has de donar o deixar en un un cert temps un local, malament.

Potser, s’hauria de fer com un concurs, on tots grups d’ocupes, primer s’hagin de crear i o registrar com a associació, després, apuntar-se a la llista concurs de sorteig de local/s.

D’aquesta manera, obligues a que presentin un projecte social i bon ús, lògic i pràctic per la ciutat, i també hauria d’anar seguit, que fos un local autosuficient.

Què vull dir? Que la manera emprin local, proposin generar ingressos per auto mantenir-se, i passessin a pagar la seva llum, aigua i o gas. D’acord que començar no és fàcil, llavors, que duran mig any, ajuntament deixi local cost zero , però amb compromís, abans acabi el plaç, començar a pagar un lloguer mínim arrendament del local, i serveis que comporten, i que es comprometin, que sinó ho poden complir en un termini un mes han de desallotjar local.

Així seria més just, per tots els projectes s’han presentat,, que estarien en compàs d’espera, per si el local es pogués tornar a adjudicar.

Al mateix temps, naturalment, si local funciona, que bases contracte, diguessin que tenen que crear una cooperativa, la qual els permeti tenir tot en regla, guanyar-se la vida i tirar projecte endavant, però tot en base a la legalitat.

Però us heu preguntat mai, qui són els ocupes ¿ son d’origen realment humil o gent e casa bé rebel?
Ho comencen per uns ideals polítics o bé socials?

Esperem que si projectes així, en adjudicar locals propietat dels ajuntament o acords propietaris els cedeixin, que sigui una forma evitar ocupació re propietats privades per la cara, i que la idea de projecte proposo, s’extengui per tot arreu, i pogui aportar a la societat, centres socials i o d’activitats, que si bé no tot gratis, sigui preus econòmics.

Crec que la meva proposta, ajudaria crear una espècie d’ateneus que hi havia antigament més propietat i gestionat per ajuntaments, i d’aquesta manera seria com subcontractar el concepte Ateneu, a aquests grups d’ocupes.

Deja un comentario